Everon utser Juha Sarsama till ny koncern-VD

Everon utser Juha Sarsama till ny koncern-VD

Juha Sarsama har utsetts till VD för Everon Group från och med den 1 juli 2023.

Everon är marknadsledande i Europa inom digitala välfärdslösningar för äldre. Everon har levererat digitala lösningar sedan 2007 i Finland och Sverige samt introducerades i Storbritannien 2019. Vårt arbete visar att vi kan erbjuda skräddarsydda lösningar som används av över 70 000+ brukare i tre länder.

Juha Sarsama har en magisterexamen inom juridik och arbetade fram till nyligen som VD för Ilmatar Energy. Dessförinnan arbetade Juha under flera år som verkställande direktör för den finska börsnoterade private equity-investeraren Panostaja Oyj. Han är även styrelseordförande för den börsnoterade advokatbyrån Fondia Oyj och styrelseledamot i Business Finland Venture Capital Oy.

Mika Suomela, styrelseordförande för Everon och partner i Verso Capital, kommenterar utnämningen: ”Juhas erfarenhet och know-how i att leda och växa tillväxtföretag till ledande internationella företag inom sitt område passar perfekt för Everons snabba tillväxt som en av de ledande leverantörerna av tekniklösningar för äldreomsorg i Europa”.

Juha Sarsama kommenterar utnämningen: ”Everons lösningar möjliggör ett bättre liv för äldre. Lösningarna är också viktiga ur det samhällsekonomiska perspektivet på grund av den växande befolkningen av äldre i västvärlden. Den positiva effekten av det vi gör är uppenbar och jag är stolt över att vara en del av Everons resa och vara en del av denna fantastiska organisation”.

Om Everon

Everon är marknadsledande i Europa inom digitala lösningar mot äldre inom grupp-, särskilt och ordinärt boende. Genom betydande investeringar i innovation under många år erbjuder vår flexibla, trådlösa, öppna plattform både personliga, pålitliga och hållbara lösningar som förbättrar livet.

Everon återinvesterar unika 10% av sina intäkter i forskning och utveckling. Alla system kan snabbt konfigureras för att passa specifika kundkrav i alla vårdmiljöer, inklusive olika former av vårdboende eller hemma.

Hälso- och vårdpartners kan vara säkra på högsta kvalitet, valuta för pengarna och framtidssäkrade investeringar. Med molnbaserad, säker datadelning möjliggör Everons system en helhetssyn och levererar proaktiva servicemodeller.