Loading...

Om Everon

Från Startup till Scale-up

Everon är en av de ledande leverantörerna av trygghetslarmsystem i Norden. Huvudkontoret ligger i  Åbo  Finland. Vi har verksamhet på ett 10-tal marknader med egna dotterbolag i London UK, Quebec Kanada och Norrköping Sverige. Everon som bolag har en gedigen produktportfölj och sitter på värdefulla patent som registrerats internationellt. All utveckling sker inhouse med egen personal. Majoritetsägare är investeringsfonden Versoventures.

Vår affär

Vi har specialiserat oss på säkra, modulära och mobila lösningar för vård och omsorg. Vår digitala plattform för välfärdsteknologi bygger på en molntjänst som är fullständigt skalbar med brukarens behov i centrum och med verksamheten i fokus. Vi erbjuder snabbinstallerade och individanpassade lösningar som gör det möjligt för människor att fortsätta leva ett självständigt liv både i ordinärt boende och i vård- och omsorgsboende. Samtidigt bidrar våra lösningar till en bättre och effektivare vård.

I Finland finns över 400 anläggningar installerade. Våren 2016 lanserade det innovativa trygghetslarmsystemet på den svenska marknaden och hösten 2016 bildades Everon Sverige genom en sammanslagning med StayingActive som varit Everons partner sedan 2010. I Sverige finns vi redan i snart 40 kommuner och har över 150 anläggningar i drift.

Vår vision

Vår vision och vårt mål är ett samhälle där fler äldre och människor med funktionsnedsättning får möjlighet till trygghet, aktivitet och välbefinnande med hjälp av välfärdsteknologi. Vi vill bidra till att de håller sig friskare genom en ökad rörlighet och minskad isolering.

ISO 9001 certfifierad

Everon har ISO9001:2015 certifierats för både sin serviceproduktion och verksamhet. Dessutom tillverkas hårdvaran under strikta kvalitetskrav med hänsyn till miljöprogram.

Trygga ägare

Majoritetsägare i Everon är VersoVentures, en finsk privat investeringsfond  med två fonder som investerar i växande företag och spinn off företag som har en ledande teknologi.
“The Finnish private equity investor fund VersoVentures sees a great opportunity with Everon being a leading technology company in a big and growing market. “We have analyzed the health care technology market, and Everon’s solution model presents a solid foundation for rapid growth. Their agility to develop and deploy new solutions also to the existing base is very exciting for future enhancements”, says Mr. Jukka Rauhala, Partner at VersoVentures.”

Nokia Microsoft

Våra lösningar finns i över 10 länder och antalet användare ökar hela tiden.  Innovativa tjänster utvecklas kontinuerligt av en kunnig stab av utvecklare med bakgrund från bland annat Nokia och Microsoft. Produkter och egenskaper lanseras med jämna mellanrum för att tillgodose kundernas och brukarnas föränderliga behov.